DR. FUNGI: "MI GREMO PO GOBE!"


Vstopimo v skrivnostni gozd in se spoznajmo s čarovnijo gobjega kraljestva. Njihov pravljični svet se začne tam, kjer se naš konča. Pod zemljo. Gobarjenje je naša strast in način življenja, ki nas globoko povezujejo z našimi predniki. Gobe imajo izredno moč: »Lahko nas nahranijo, zdravijo ali ubijejo.« Mi imamo do narave izredno spoštovanje in svoje poslanstvo - tako kot gobe - jemljemo zelo resno, a se pri tem tudi neizmerno zabavamo.

Gobe me kličejo – jaz grem v gozd! Greš z mano?


Gobarjenje v divjini je kot »lov na skriti zaklad«. Gobe imajo posebno sposobnost, da nas začarajo in prebudijo otroka v nas! Določenih gob ni lahko najti, a ko jih enkrat zagledaš – celotno telo prevzame čista sreča. Prevzame nas občutek svobode, brezpogojne ljubezni in intenzivne povezanosti z naravo. Potovanje v globino gozda in sebe je celostno doživetje, ki služi kot sprostitev in pomoč pri vzpostavitvi ravnovesja.


Številne raziskave potrjujejo, kar ljudje intuitivno čutimo že tisočletja - sprehodi v gozdu zdravijo. Drevesa oddajajo fitoncide - naravne antibiotike, ki spodbujajo tvorbo belih krvničk, te pa so pomembne za našo telesno odpornost. S preživljanjem časa v naravi se zniža tudi krvni pritisk, poveča se sposobnost koncentracije, hitreje okrevamo po boleznih in operacijah, poviša se raven naše telesne energije in izboljša spanec, zmanjša se raven stresnih hormonov.


Zaradi treh različnih podnebij (alpsko, sredozemsko in panonsko) in s svojimi prostranimi gozdovi je Slovenija, s svojo gobjo raznolikostjo - pravi gobarski raj in fenomen v svetovnem formatu - tudi za tiste, ki gob ne uživajo ali niso nabiralci. Njihovo čudovito živo-pisano kraljestvo namreč kar kliče po fotografiranju in vedno znova fascinira tudi najbolj zahtevne fotografe. Po ocenah strokovnjakov naj bi bilo v Sloveniji okrog 15.000 vrst gob, v Mikološki zvezi Slovenije pa so jih doslej odkrili in jih s slovenskimi imeni poimenovali okoli 3500. Pravi gobarji se zavedamo izrednega pomena gozdov v Sloveniji in jim z veseljem pomagamo pri njihovem poslanstvu, ki je izrednega pomena za cel planet.


Obnašamo se odgovorno in ne onesnažujemo okolja ter vestno pobiramo smeti za neozaveščenimi ljudmi. Naše poslanstvo je izobraževanje in pomoč ljudem pri ponovni povezavi z naravo in s samim seboj. Pridruži se nam na tem edinstvenem senzoričnem potovanju, ki blagodejno upliva na naše telo, um, energijo, čustva, zavest in odnose. Vstopimo skupaj v čarobni gozd in z vsemi čutili »zagljivimo« z gobami. Pomagajmo jim pri širjenju trosov in izpolnitvi njihovega pomembnega poslanstva. Planet ti bo hvaležen in gobe te bodo v zahvalo bogato obdarile.


Glavna gobarska sezona v Sloveniji je od konca Marca do Novembra, a naše gobarsko doživetje se izvaja vse dni v letu - v vseh vremenskih pogojih, saj nas narava celo leto obdarja z različno edinstveno divjo hrano in sezonskimi gobami.


Gobarimo na različnih lokacijah (okolica Ljubljane in Triglavski narodni park). Odločitev kam se bomo odpravili sprejme vodnik, glede na njegove izkušnje in znanje - kje gobe v danem trenutku rastejo. Spoštujemo slovensko zakonodajo po kateri je na osebo dovoljeno nabrati do 2 kg gob na dan in je prepovedano nabirati zaščitene gobe (41 vrst).
CENA  / NA OSEBO:


169 Eur (2-12 oseb)


TESTIMONIALS

Thanks you for a great retreat and service. I just love Slovenia and you Dr. Fungi.  After this weekend with you I will never be the same.  So creative and individual approach to each client! I recommend this amazing experience to everyone and I will be back for sure!

MARIA ROY, UK