Zdravilne gobe

ABOUT MUSHROOMS

 

Zaščita proti Corona virusu

SPLOŠNO
ZDRAVILNE LASTNOSTI
POZITIVNI UČINKI
UPORABA
STRANSKI UČINI
SPLOŠNO

Pisana ploskocevka

Goba raznolikih barv

Trametes Versicolor

 

Spodbuja delovanje imunskega sistema

Pisana ploskocevka izboljša imunsko funkcijo s spodbujanjem proizvodnje citokinov, povečanjem naravnih celic ubijalk in drugimi funkcijami za krepitev imunskega sistema.

Vsak domači kuhar ali poklicni kuhar vam lahko pove - gobe so različnih oblik, velikosti in barv. Nekatere gobe rastejo na vlažnih območjih s tradicionalnim slogom gliv. Drugi rastejo samo na suhih površinah in so bolj podobni obročkom drevesnega lubja kot mehke gobe.

Goba Coriolus spominja na slednjo. To je skorjasta, tanka in trda vrsta gliv, ki jo najdemo na straneh trdega lesa.

Ko se boste naslednjič sprehodili po gozdnatem gozdu ali parku, bodite pozorni na te gobe. So neverjetno pogosti, kar je odlična novica za zdravstveno skupnost. Medtem, ko homeopatski zdravniki in naravni zdravilci že stoletja uporabljajo glivico Coriolus Versicolor za zdravljenje bolezni, se sodobna medicina šele zdaj spoznava.

Te drevesu prijazne glive lahko pomagajo v boju proti rasti tumorjev in spodbujajo imunski sistem. Študije so v teku in le čas bo pokazal, kako močan je ta starodavni organizem.

 

Druga imena

Trametes versicolor, Coriolus versicolor, Polyporus versicolor,  TYun Zhi (cloud fungus), Kawaratake (mushroom by the riverbank).

Lokacija

Canada, ZDA, Europa ...

Doziranje

Priporočljivo je, da zaužijete ½-1 čajne žličke na dan ali do 2 grama.

ZDRAVILNE LASTNOSTI
POZITIVNI UČINKI
UPORABA
STRANSKI UČINI