Svetlikava pološčenka

"Goba nesmrtnosti"

Ganoderma lingzhi

 

 

Reishi vsebujejo polisaharide, peptide in triterpenoide, kar lahko prinese nekatere njihove koristi za zdravje. Vsebujejo tudi prehranske vlaknine in različne minerale, vitamine in aminokisline.

Goba Reishi je gliva. Nekateri jo opisujejo kot "trdo" in "olesenelo" z grenkim okusom. Nadzemni del in deli podzemnih delov se uporabljajo kot zdravilo.

Goba Reishi se uporablja pri raku, krepi imunski sistem za preprečevanje ali zdravljenje okužb in iz številnih drugih razlogov, vendar ni dobrih znanstvenih dokazov v podporo tej uporabi.

Kako deluje?

Goba Reishi vsebuje kemikalije, za katere se zdi, da delujejo proti tumorjem (rak) in blagodejno vplivajo na imunski sistem.

 

 

 

 

Druga imena: Basidiomycetes Mushroom, Champignon Basidiomycète, Champignon d’Immortalité, Champignon Reishi, Champignons Reishi, Ganoderma, Ganoderma lucidum, Hongo Reishi, Ling Chih, Ling Zhi, Mannentake, Mushroom, Mushroom of Immortality, Mushroom of Spiritual Potency, Red Reishi, Reishi, Reishi Antler Mushroom, Reishi Rouge, Rei-Shi, Spirit Plant.

LOKACIJA: Azija, južni  Pacifik, južna Evropa, ZDA