Zdravilne gobe

ZDRAVILNE GOBE

 

Zaščita pred Corona virusom

SPLOŠNO
ZDRAVILNE LASTNOSTI
STRANSKI UČINI
SPLOŠNO

Svetlikava pološčenka

Goba nesmrtnosti

Ganoderma lingzhi

Reishi vsebujejo polisaharide, peptide in triterpenoide, kar lahko prinese nekatere njihove koristi za zdravje. Vsebujejo tudi prehranske vlaknine in različne minerale, vitamine in aminokisline.

Goba Reishi je gliva. Nekateri jo opisujejo kot "trdo" in "olesenelo" z grenkim okusom. Nadzemni del in deli podzemnih delov se uporabljajo kot zdravilo.

Goba Reishi se uporablja pri raku, krepi imunski sistem za preprečevanje ali zdravljenje okužb in iz številnih drugih razlogov, vendar ni dobrih znanstvenih dokazov v podporo tej uporabi.

Kako deluje?

Goba Reishi vsebuje kemikalije, za katere se zdi, da delujejo proti tumorjem (rak) in blagodejno vplivajo na imunski sistem.

 

 

 

Druga imena

Basidiomycetes Mushroom, Champignon Basidiomycète, Champignon d’Immortalité, Champignon Reishi, Champignons Reishi, Ganoderma, Ganoderma lucidum, Hongo Reishi, Ling Chih, Ling Zhi, Mannentake, Mushroom, Mushroom of Immortality, Mushroom of Spiritual Potency, Red Reishi, Reishi, Reishi Antler Mushroom, Reishi Rouge, Rei-Shi, Spirit Plant.

Lokacija

 Azija, južni  Pacifik, južna Evropa, ZDA

Doziranje

Ustrezni odmerek gobe reishi je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. Trenutno ni dovolj znanstvenih informacij za določitev ustreznega obsega odmerkov za gobo reishi. .

ZDRAVILNE LASTNOSTI
STRANSKI UČINI