Zdravilne gobe

ZDRAVILNE GOBE

 

Zaščita proti Corona virusu

SPLOŠNO
ZDRAVILNE LASTNOSTI
POZITIVNI UČINKI
UPORABA
STRANSKI UČINI
SPLOŠNO

Velika zraščenka

Plesoča goba

Grifola frondosa

 

Kaj je Velika zraščenka?

 

"Maitake" pomeni ples gob v japonščini. Goba naj bi svoje ime dobila po tem, ko so ljudje od sreče zaplesali, ko so jo našli v naravi, takšne so njene neverjetne zdravilne lastnosti.


Ta goba je vrsta adaptogena. Adaptogeni pomagajo telesu v boju proti kakršnim koli duševnim ali fizičnim težavam. Delajo tudi za uravnavanje telesnih sistemov, ki so postali neuravnoteženi.

Goba samoniklo raste na delih Japonske, Kitajske in Severne Amerike. Raste na dnu dreves hrast, brest in javor. Lahko ga gojimo in celo gojimo doma, čeprav običajno ne bo uspevala tako dobro kot v naravi. Gobo običajno najdete v jesenskih mesecih.

Čeprav se goba maitake že tisočletja uporablja na Japonskem in Kitajskem je v Združenih državah Amerike priljubljenost pridobila šele v zadnjih dvajsetih letih. Ljudje hvalijo to gobo zaradi njenih obljub o zdravju, vitalnosti in dolgoživosti.

 

Druga imena

Hen-of-the-woods, ram's head and sheep's head, Maitake

Lokacija

Japonska, Kitajska, ZDA

Doziranje

Ženske s PCOS so uspešno uporabile izdelek z 18 mg ekstrakta maitake in 250 mg gob v prahu, devet tablet na dan. Za povečanje imunskega odziva je bil učinkovit odmerek 3 mg / kg, dvakrat na dan.

Bolniki z rakom so dnevno prejemali 40-150 mg ekstrakta + 4-9 g suhih gob

ZDRAVILNE LASTNOSTI
POZITIVNI UČINKI
UPORABA
STRANSKI UČINI